De schietsport

De schietsport heeft een aantal belangrijke voordelen boven andere sporten.
De prestatie hangt voor een goed resultaat vooral af van discipline en concentratie. Leeftijd, kracht, grootte of snelheid hebben nauwelijks invloed op het resultaat.

Voortdurende oplettendheid bij elk aspect van een schiethandeling en de bereidheid om te trainen en te leren tijdens oefeningen en wedstrijden is een voorwaarde voor succes. Een gezonde leefwijze en een goede lichamelijke conditie zijn belangrijk voor het concentratievermogen van sportschutters. Het vermogen tot concentratie is bepalend voor het lossen van precisie schoten.

Elke overwinning in de schietsport is de verdienste van de individuele en persoonlijke inzet van een schutter. Alleen de schutter en niemand anders maakte dat die het beste schoot. Scherpschieten kan geleerd worden. SSV de Rommert leert alle nieuwe leden de algemene basistechnieken van het schieten. Gevorderde leden worden begeleid bij het aanleren van de perfecte techniek. Dat wil zeggen het fijnslijpen van technieken die het beste passen bij een bepaalde schutter.

Schieten is een voortdurende strijd met je zelf om je te verbeteren. Het boeken van een beter resultaten geeft voldoening. De leeftijd is bij veel sporten van invloed om goed mee te kunnen komen. Bij sportschieten zijn de kansen eerlijker verdeeld. Jonge sporters kunnen net zo goed kampioen worden als sporters op middelbare leeftijd. Ook de oudere schutters kunnen nog goed in competitie verband meekomen. Mannen en vrouwen kunnen het sportschieten individueel en in wedstrijd verband beoefenen of het nu zomer of winter is.

Het is belangrijk om met andere schutters in verenigingsverband te kunnen praten over het schieten, de wapens en alles wat bij de schietsport een rol speelt.

Om enig inzicht te krijgen hoe de procedure op een schietbaan werkt heeft de KNSA een introductiefilm gemaakt, klik hier voor een impressie.