PG 50 & 100 meter

Discipline Precisie Geweer (PG50/100).

Afbeeldingsresultaat voor pg50 andel

Buiten Nederland wordt het lange afstand schieten op grote schaal beoefend met afstanden van 400 yard tot 1200 yard (100 yard = 91,4 meter) in de UK, Frankrijk, Duitsland, Polen en Tsjechië tot wel 2000 – 2500 meter.

Een 10 tal leden van de Rommert gaan jaarlijks naar de UK om lange afstand te schieten.

Het spelletje lange afstand schieten oftewel F-class schieten in de UK was een dusdanig leuke discipline, dat erover nagedacht is: hoe kunnen we dit spelletje overbrengen, met onze geweren, naar Nederland met veel 100 meter banen en enkele 300 meter baan

F-class is onderverdeel in F-Open en F-TR (Target rifle).

Na wat brainstormen, zandzak en frontsteun op 100 mtr., gaat hem niet worden.

Er kwam uit onze koker als we i.p.v. de zandzak de hand onder de kolf en i.p.v. de frontrest de 2 poot alla Harris gaan gebruiken, met als discipline naam PG300-100-50 (Precisie Geweer) en onderverdeeld in PG-O, PG-TR, PG50 en PG-KKG100

Zo gezegd, zo opgezet.

Na een aantal jaren dit spelletje, met een 7 tal verenigingen, in wedstrijdverband opgezet te hebben, is er een aanvraag ingediend bij de KNSA om deze discipline officieel op te nemen in het SWR met de reglementen zoals door ons opgesteld.

De KNSA heeft in 2014 de discipline Precisie Geweer erkend en opgenomen.

In 2017 is de Schietsport Vereniging Precisie Geweer Schutters Nederland (SV PGSN) opgericht, door een aantal leden van SV de Rommert, deze vereniging organiseert jaarlijks een Precisie Geweer wedstrijd in Andel en heeft nauwe banden met SV de Rommert, vandaar ook dat deze discipline uitgebreid beoefend wordt bij SV de Rommert.

Bent u geïnteresseerd in deze discipline, dan zijn er genoeg leden die u verder willen helpen met deze discipline bij SSV De Rommert.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende site: https://www.pgsn.nl/

Vraag aan het bestuur wie u verder kan helpen.

Afbeeldingsresultaat voor sv pgsn