Van 22 tot en met 24 september 2017 wordt in Arnhem de internationale ISSF D-course Coaches Rifle gedoceerd. Deze opleiding die voor de eerste keer door de KNSA in samenwerking met de Internationale Schietsport Federatie (ISSF) georganiseerd wordt, is gericht op KNSA-schietsporttrainers met een minimale kwalificatie Trainer-A Geweer.

Tijdens deze driedaagse opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

ondersteuning, richten en afdrukken geweer
de staande schiethouding
training en oefening voor geweer
fysieke training in de schietsport en
planning en ontwikkeling van trainingssessies.
De gehele opleiding is Engelstalig en wordt gedoceerd door de trainer/coach van de Nationale Selectie Geweer, de heer R.J. van der Velde, en een door de ISSF aangewezen coach, de heer K. Yli-Jaskari uit Finland. De opleiding wordt afgesloten met een eveneens Engelstalig examen. Trainers die deze opleiding met goed gevolg afronden ontvangen een certificaat (ISSF D-License). Meer informatie over deze opleiding is gepubliceerd op de ISSF-website.

Deelname
Alle door de KNSA opgeleide trainers met een geldige sporttechnische kaderlicentie van het niveau Trainer-A Geweer of hoger kunnen zich aanmelden voor deelname. De kosten per deelnemer zijn
€ 285,00 inclusief lunch en diner. De locatie van de opleiding is Hotel Van der Valk Arnhem en desgewenst kan daar door de deelnemer zelf, op eigen kosten, een hotelkamer gereserveerd worden.

Voor deze opleiding zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Trainers die willen deelnemen kunnen zich via onderstaand inschrijfformulier aanmelden. Indien het aantal aanmeldingen het aantal beschikbare plaatsen overschrijdt, wordt een nadere selectie gemaakt op basis van de omschreven motivatie. In die motivatie moet onder andere duidelijk worden aangegeven waarom u aan deze opleiding wilt deelnemen en wat het doel van uw deelname is. Gezien het belang van een goede beheersing van de Engelse taal voor het volgen van deze opleiding, dient de motivatie in deze taal opgesteld te worden.

Inschrijven is mogelijk tot 21 juli 2017. Voor meer informatie of vragen omtrent deze opleiding kunt u contact opnemen met het KNSA Bondsbureau, afdeling Sportontwikkeling, e-mail: sportontwikkeling@knsa.nl, telefoon: 033-4601996.