Tijdens de Nationale Sportweek 2017 wordt op zaterdag 9 en zondag 10 september in het Zuiderpark van Den Haag het Albert Heijn Sport Festijn georganiseerd. Dit evenement is één van de eerste activiteiten die zijn ontstaan uit de samenwerking tussen de landelijke sportkoepel NOC*NSF en supermarktketen Albert Heijn met als missie heel Nederland nog meer sportief in beweging te krijgen.

Het Albert Heijn Sport Festijn biedt sportfans – jong en oud -, hele gezinnen en overige geïnteresseerden de mogelijkheid om op een leuke manier kennis te maken met sport, gezond eten en buitenspelen. Het Zuiderpark verandert dat weekeinde in een evenement waar ‘fit, food en fun’ samenkomt. Naast de georganiseerde sportactiviteiten zijn er tevens foodtrucks en kookworkshops en is er een groot buitenspeelveld.

Het festijn is zowel op zaterdag als op zondag van 10.00 tot 20.00 uur geopend en biedt dagelijks ruimte aan circa 10.000 bezoekers. Als lid van NOC*NSF zal ook de KNSA aan dit evenement deelnemen om de schietsport te promoten. Om de bezoekers in aanraking te laten komen met de schietsport zal de KNSA de discipline Target Sprint inzetten met gebruikmaking van laserpistolen.

Voor deze organisatie zoekt de KNSA nog vrijwilligers. Wilt u zich opgeven als vrijwilliger voor dit evenement, dan is dat mogelijk via het aanmeldingsformulier dat in het Downloadcenter/Sportontwikkeling is opgenomen.