IPSC Handgun

IPSC parcoursschieten is de meest dynamische vorm van schietsport. Het doel is om zogenaamde ‘stages’ zo snel mogelijk te schieten met een zo hoog mogelijke score. Het vergt zowel uithoudingsvermogen als accuratesse van de schutter.

Schutters maken gebruik van een riem waaraan een holster met vuistvuurwapen en magazijn houders bevestigd zijn. Hierdoor kan men ook tijdens de stages herladen, mochten er meer schoten gevraagd worden dan er in een magazijn/trommel passen. Het idee van IPSC is namelijk dat de schutter vrij is in de manier van het beschieten van alle doelen in de stage (freestyle). Ook wordt deze discipline gedaan met schoudervuurwapens (IPSC Rifle en IPSC Shotgun)

Om deze discipline te mogen/kunnen schieten is er een IPSC licentie nodig, die verstrekt wordt door de Nederlandse Parcours Schutters Associatie (NPSA). Door middel van een cursus, worden schutters opgeleid waarbij de instructeurs met name op veiligheid letten. 

Op SSV De Rommert is er een enthousiaste en fanatieke groep schutters die deze discipline beoefenen. Ook zijn er al verschillende IPSC cursussen en wedstrijden (beide gereguleerd door de NPSA) georganiseerd bij SSV De Rommert.

Interesse? Spreek iemand van de IPSC schutters aan, of vraag het even aan het bestuur. Ervaring met Militair/Service pistool is zeer gewenst, aangezien veel veiligheid al behandeld wordt met die disciplines. 

Zie de website van de NPSA voor meer informatie: www.ipsc.nl